Vad är en VPN-tunnel?

En VPN-tunnel är naturligtvis inte en fysisk tunnel genom vilken din internetuppkoppling måste passera, men det är bra att föreställa sig det som sådant för att få en tydligare bild.

När du själv går igenom en tunnel, ingenting från omvärlden kan komma till dig på grund av de omgivande tunnelväggarna. De håller allt säkert och säkert. Och en VPN-tunnel fungerar ganska lika.

En VPN-tunnel representerar en krypterad anslutning som skapas mellan den enhet du använder för att komma åt Internet och det bredare internet. Medan anslutningen går genom tunneln, är det osynligt för alla. Med andra ord kan ingen i allmänhet övervaka eller spåra din internetanvändning medan du använder bästa VPN.

Därför kommer din surfning att vara helt skyddad och så kommer allt du väljer att göra online. Människor som försöker övervaka din aktivitet kommer att blockeras oavsett om det är regeringen eller en hacker.

Inte bara kommer din anslutning att krypteras, men medan du använder en VPN-tunnel, kommer din IP-adress också att döljas. Din plats kommer att döljas och du kommer att kunna besöka webbplatser som är blockerade i ditt land. Dessutom kommer ingen att kunna spåra din plats heller.

För att uttrycka det enkelt, medan din anslutning går igenom en VPN-tunnel, du är säker från hackare som kunde komma åt en uppsjö av information som du inte vill komma i fel händer. Alla dina lösenord, kreditkortsnummer och annan känslig information kommer att vara säkra när du är inne i en tunnel som inte kan brytas in.